Districtsbeker 2023-2024

Joost

Well-known member
UDI'19 en EVV staan momenteel resp. 5e en 7e in de Vierde Divisie en maken evt. nog 'n kleine kans op promotie via nacompetitie.
Aangezien nummer 4 Halsteren een periode heeft is de achterstand van UDI op plek 3 al 10 punten en voor EVV 11.
Dat zou dus hooguit nog via de nacompetitie nog kunnen via de 3e periode waarin UDI na 3 duels 4 punten heeft en EVV 3. Dat lijkt me een enorm onwaarschijnlijk scenario.
 

JMD

Well-known member
Huizen staat momenteel tweede in de 4e divisie A, die hebben kans op promotie. Hollandia staat 7e in die divisie, die zouden de 3e periode moeten pakken en vervolgens de nacompetitie moeten winnen.
Als Hollandia donderdag van De Bilt wint óf met vier of meer doelpunten verschil verliest is Hillegom de beste kwartfinalist.
Helaas won De Bilt na penalty's.... :(
 

Sensini

Active member
Programma en uitslagen halve finales

West I
Woensdag 24 april 20.00 u.
Elinkwijk - Kolping Boys 0-6
Donderdag 25 april 20.00 u.
FC De Bilt - Huizen 0-2

West II

Dinsdag 23 april 20.00 u.
Poortugaal - Forum Sport 3-0
Donderdag 25 april 20.15 u.
RKAVV - Capelle 1-3

Zuid I

Dinsdag 16 april 20.15 u.
Heerjansdam - Achilles Veen 0-2
Donderdag 18 april 20.15 u.
Zwaluw VFC - GOES 2-4

Zuid II

Donderdag 18 april 20.15 u.
DAW Schaijk - EVV Echt 3-1
Donderdag 18 april 20.15 u.
Laar - UDI'19 1-2

Oost

Woensdag 24 april 20.00 u.
FC Winterswijk - Quick'20 0-2
Donderdag 25 april 20.00 u.
Excelsior'31 - Juliana'31 1-1, str. 6-7

Noord

Dinsdag 23 april 20.00 u.
Blauw Wit'34 - ONS Sneek 4-2
Donderdag 25 april 20.00 u.
SVBO - d'Olde Veste'54 0-3
 
Laatst bewerkt:

Fregge

Well-known member
DAW die EVV uitschakelt. Toch prachtig. Hoop je stiekem ook dat ze de finale pakken. Zijn de locaties van de finales ook al bekend? Zuid II wordt bij Bekkerveld gespeeld
 

Joost

Well-known member
De finales van de dames en de reserves zijn op dezelfde dag op hetzelfde complex.

Om 11:00 de dames;
RKHBS (Heerlen) v Rood Wit 62 (Helmond)

Om 14:00;
WDZ (Bocholtzerheide) 2 v HVCH (Heesch) 2

Om 17:00;
UDI’19 (Uden) v DAW Schaijk
 

Abubakari

Well-known member
De eerste finalist in Noord is bekend, Blauw Wit’34 won thuis met 4-2 van ON Sneek.
Morgen is nog SVBO-d’Olde Veste.
 

Sensini

Active member
De Gooi- en Eemlander 24 april 2024
Huizen denkt aan 'Turkse taferelen' als het finale haalt

Huizen is bezig aan een prachtig seizoen. De club maakt kans op de dubbel. De ploeg van trainer Arnold Klein gaat aan kop in de vierde divisie en speelt donderdagavond de halve finale van de districtsbeker, uit tegen De Bilt.

Huizen baalt alleen van de KNVB, zei Klein zaterdagmiddag na de 0-1 zege van zijn ploeg op AFC'34. ,,De bekerfinale wordt op Hemelvaartsdag gespeeld en twee dagen later spelen wij voor de competitie tegen DHSC. Als de KNVB niets aan dat speelschema doet, dan heeft het voor ons weinig zin om de finale te spelen, als we die halen.''

Het stelt Huizen voor een dilemma: ,,Wij moeten intern heel goed bekijken wat we hiermee doen. Ik vind het onzin dat je zo diep in het seizoen, je ziet ook dat spelers omvallen, op donderdag en zaterdag een wedstrijd moet spelen. Dat is bizar. We wachten het rustig af. Donderdag gaan we om te winnen. En daarna? Misschien Turkse taferelen; gaan we een minuut spelen en lopen we van het veld af. Wie weet.''

Monique Janse
 

Sensini

Active member
Bekkerveld, handig met UDI en DAW Schaijk als finalisten.

Brabants Dagblad 25 april 2024
Duizenden mensen rijden bijna 3 uur voor bekerfinale tussen clubs uit dezelfde gemeente: ‘Te gek voor woorden’

Het doet een beetje denken aan de Supercup tussen Barcelona en Real Madrid die in Saoedi-Arabië werd gespeeld, maar dan in het klein. Duizenden mensen uit de gemeente Maashorst rijden op Hemelvaartsdag naar Heerlen (140 kilometer enkele reis) voor de districtsbeker-finale tussen DAW en UDI'19. Waarom is dat?

Zo'n duizend Udense supporters en ook zeker honderden fans uit Schaijk zitten op Hemelvaartsdag langer in de auto of bus dan dat ze naar de bekerfinale tussen UDI'19 en DAW staan te kijken. Die wordt namelijk bij Bekkerveld gespeeld, in Heerlen. Zo'n 140 kilometer enkele reis voor beide finalisten, die nota bene uit dezelfde gemeente komen.

,,Eigenlijk is het te gek voor woorden", vindt DAW-voorzitter Henrie Lamers. ,,Hier zou je veel dichter bij huis iets heel moois van kunnen maken. En dan heb je het nog niet over duurzaamheid. Er worden heel veel onnodige kilometers gemaakt als er een hele colonne van bussen en auto's die kant op rijdt. Verder van huis kun je deze finale niet voetballen.”

Vooraf bepaald

Daar is Niels van Casteren, trainer van UDI'19, het wel mee eens, maar hij snapt ook goed dat de KNVB niet wil meegaan in het verzoek om de finale te verplaatsen. Dat begrijpt Lamers overigens ook. ,,Het is algemeen bekend dat die locatie vooraf wordt bepaald. Bekkerveld heeft deze wedstrijd gekregen en dat is nou eenmaal zo", legt Van Casteren uit. ,,Zij regelen hier veel voor, onze wedstrijd is het sluitstuk van een dag waarop meer duels worden gespeeld. Volgend jaar wordt de finale bij UDI gespeeld en wij zouden het ook niet leuk vinden als die dan verplaatst wordt. Het affiche roept om een duel in de buurt, maar je moet ook reëel zijn.”

Beide partijen zaten deze week wel met de KNVB om tafel, om verplaatsing van de wedstrijd te bespreken, maar kregen nul op het rekest. Dat betekent dat zo'n duizend supporters uit de regio, die normaal gesproken altijd zouden komen kijken, nu gemist zullen worden langs de lijn. Zij vinden de reis naar Zuid-Limburg wel iets te veel van het goede. ,,Wij speelden afgelopen weekend bij Heeswijk en daar werd in de bestuurskamer ook gezegd dat ze anders graag waren komen kijken, maar dat ze het nu te ver vinden. Dat is begrijpelijk”, vindt Lamers. ,,We proberen zo veel mogelijk bussen te regelen, binnen de vereniging leeft het enorm. Naast het milieu-aspect kost het ons ook gewoon veel geld.”

Laat terug

Met de tijd waarop de wedstrijd is gepland, waren ze bij DAW ook niet heel gelukkig. Om 17.00 uur wordt er afgetrapt in Heerlen. ,,Dan ben je op z’n vroegst om half 10 terug in Schaijk. Dat is wel jammer. Maar de kantine is sowieso open. Of we nu winnen of verliezen, deze dag behoeft wel een afsluiting met elkaar.”

Ook vanuit Uden gaan zo'n duizend mensen mee, verwacht Van Casteren. Beide ploegen wonnen de beker nog nooit. ,,We willen graag historie schrijven en daar willen zo veel mogelijk mensen bij zijn. Ik bekijk het graag positief: het is een mooie wedstrijd, je kent elkaar onderling goed, ook de supporters kennen elkaar. We gaan er gewoon een hele mooie finale van maken.”
 

Forza AZ

Well-known member
Haha zeurpieten. Er zijn toch wel vaker dubbele rondes geweest met bijvoorbeeld Pasen en Pinksteren.
Toch hebben ze wel een punt. In het betaalde voetbal moeten we altijd 3 dagen tussen wedstrijden zitten en worden wedstrijden zelfs wel eens een paar uur naar achteren gezet voor extra rust. En in het amateurvoetbal plant de KNVB dan wel wedstrijden op donderdag/zaterdag of zaterdag/maandag. Is toch wel vreemd dat verschil.
 

noordooster

Well-known member
Vanavond toeschouwer geweest bij SVBO - d'Olde Veste '54 .
De Steenwijkers waren vanavond veel beter en gaan volledig terecht naar de finale
 

Sensini

Active member
Programma finales

West I
9 mei 14.30 u. terrein FC Abcoude
Kolping Boys - Huizen

West II
9 mei 14.30 u. terrein Heinenoord
Capelle - Poortugaal

Zuid I
9 mei 17.00 u. terrein Trinitas Oisterwik
GOES - Achilles Veen

Zuid II
9 mei 17.00 u. terrein Bekkerveld
UDI '19 - DAW Schaijk

Oost
8 mei 20.00 u. terrein AGOVV
Quick'20 - Juliana'31

Noord
8 of 9 mei
Blauw Wit'34 - d'Olde Veste'54
 
Laatst bewerkt:
Bovenaan