Derde Divisie A 2023 / 2024

De Groene Scout

Well-known member
We moesten er even op wachten, maar HSC'21 weet weer wat winnen is. Met een toch wat gehavend team vrij eenvoudig met 0-2 gewonnen bij Kampong. Doelpunten Uguz en Schrijver.
 

De Groene Scout

Well-known member
Vandaag de topper tussen Genemuiden en IJsselmeervogels.
Wie blijft er in het spoor van het ontketende Volendam, dat ook vandaag al weer snel met 2-0 voor staat.

HSC'21 krijgt zo ODIN'59 op bezoek. Eens kijken of de trainer nog 11 spelers heeft kunnen vinden die fit en in vorm zijn.
 

De Groene Scout

Well-known member
HSC'21 speelde vanmiddag 1-1 gelijk bij Harkemase Boys. Eerste uur ging het redelijk gelijk op en kwam HSC'21 via Zeki op 0-1. Laatste half uur veel druk van Harkema en ook kort voor tijd de terechte 1-1.
Door puntverlies van Harkema lijken ze de top 3 een beetje los te moeten laten. IJsselmeervogels en Genemuiden wonnen namelijk beide eenvoudig. Volendam staat er ook nog bij, maar staat kort voor tijd wel met 4-2 achterop Urk. .

Van plek 5 t/m 13 een grote middenmoot. Daarachter 5 ploegen die er druk mee worden waarbij het voor Kampong en Odin'59 wel steeds lastiger wordt om erin te blijven.
 

De Groene Scout

Well-known member
HSC'21 speelde gisteren een prima wedstrijd (vooral na rust), maar kreeg hier helaas niet veel meer voor dan complimenten. De punten gingen mee naar Nijkerk, dat met name voor rust erg sterk speelde.
Sparta Nijkerk viel vooral op vanwege het snelle aanvalsspel en had voor rust ook zo maar met 1-3 / 1-4 voor kunnen staan. Na rust had HSC'21 het iets omgezet en kwam Jules vanuit de spits terug op het middenveld en nam het mede daardoor meer initiatief. Mooie potje in hoog tempo met 2 ploegen die wilden voetballen. Duel eindigde met 10 tegen 10 doordat een speler van Sparta eraf moest na natrappen en HSC'er Roep dit natrappen beantwoorde met een fraaie heupzwaai. Kort voor tijd werd HSC'21 nog een penalty onthouden nadat Stef binnen de beruchte lijnen getackeld werd. Helaas mocjht het niet zo zijn en bleef het 1-2.
 

SC Heerenveen

Well-known member
Vorig jaar leek ik er nog een seizoenkaart bij te hebben, maar vanmiddag is het pas het eerste bezoekje eraan dit seizoen. Hercules - Rijnvogels voor mij als ASR1.
 

De Groene Scout

Well-known member
Thuis werd al 1-4 verloren van DVS'33 en vandaag uit zelfs met 4-0. Beetje vreemd is dat wel, als je naar de ranglijst kijkt. .
Aanvoerder Michael Wensing ontbrak in het hart van de defensie en die kunnen we dus blijkbaar nog altijd niet missen. HSC'21 eindigde met 9 man door een rode prent voor doelman Penterman en verdediger Nijhof. Dus komende weken opnieuw puzzelen met de opstelling.
 

de waan

Well-known member
Zo, dat was een heel belangrijke overwinning op Stappest vandaag. Verschil tussen weer midden in de penarie zitten of vrijwel veilig zijn.
 

De Groene Scout

Well-known member
Zeker een belangrijke winst. Veel ploegen onder ons haalden punten en dan moet je zelf ook wel weer een keer.
Terechte winst overigens tegen een zwakke ploeg die eigenlijk geen enkele kans heeft gekregen in 90 minuten voetballen.
HSC'21 speelde mat name de 25 na rust zeer sterk en toen werd ook het verschil gemaakt.
Na afloop bleef het ook nog erg lang gezellig met o.a. ook het kampioensteam van 35 jaar geleden als gasten aanwezig..
 

JMD

Well-known member
ODIN won vorige week verrassend van VVSB en kwam gisteren snel op 0-1 bij rkav Volendam. Maar toen hield het goede nieuwe ook op, want 90 minuten later stond er 11-2 op het scorebord... De thuisploeg liep in het kwartier na rust uit van 4-1 naar 8-1, ODIN stond toen al met 10 man op het veld (na 30 minuten al) wegens een rode kaart...

VVSB is bezig aan een flinke val overigens, gat naar plek 15 is nog maar 5 punten, en de Noordwijkerhouters (die rond de winterstop nog serieus mee leken te kunnen strijden om de titel) moeten dus echt gaan uitkijken. Het haalde maar 7 punten in 2024.
 

De Groene Scout

Well-known member
Het zwakke optreden van Staphorst afgelopen zaterdag is aanleiding geweest om de trainer Hendriks er maar uit te schoppen.
Paul Weerman mag het afmaken en Staphorst proberen te behouden voor de 3e divisie.
 

noordooster

Well-known member
Het zwakke optreden van Staphorst afgelopen zaterdag is aanleiding geweest om de trainer Hendriks er maar uit te schoppen.
Paul Weerman mag het afmaken en Staphorst proberen te behouden voor de 3e divisie.
Stafleden Paul Smid, Ewald Koster, Frans Nijstad en Martin de Weerd verklaarden zich solidair met Hendriks en stoppen er ook maar direct mee.
Vorig seizoen moest Karlo Meppelink ook al na 1 jaar opstappen
De club heeft nmm niet goed ingespeeld op het vertrek van enkele belangrijke spelers als Pascal Mulder, Jorick Maats en Mike Reuvers.
Een aantal voorheen bepalende spelers presteren dit seizoen duidelijk minder dan in voorgaande jaren : Stan Haanstra, Martin van 't Ende, Martijn Brakke.
Paul Weerman heeft in de 3 jaren dat hij Staphorst trainde goed gepresteerd. Jammer dat hij destijds stopte.
Hopelijk weet hij nu de club te behoeden voor degradatie.
Komend seizoen staat Richard Karrenbelt voor de groep.
 
Bovenaan