Championship en lager

PES5

Administrator
Forumleiding
Portsmouth wint thuis van Barnsley en is zeker van promotie naar 't Championship. Daarachter verspeelt Bolton thuis dure punten.

Burton verliest thuis van concurrent Cheltenham en ziet de degradatiestreep naderen.
 

Joost

Well-known member
Port Vale verliest in 4 dagen thuis van Exeter en Wycombe die laag in de middenmoot staan en uitgespeeld zijn. Zaterdag moeten ze naar Derby en gezien het doelsaldo denk ik niet dat ze het nog redden.

Zou toch wel heel jammer zijn als Stoke dan degradeert en de derby niet doorgaat.
 

JMD

Well-known member
Gateshead zou van de week de eerste ronde playoffs spelen maar is er zojuist uitgehaald omdat ze geen zekerheid geven omtrent de lease van hun stadion..
 

JMD

Well-known member
Stand van zaken diverse competities:
Championship (1/2 prom, 3t/m 6 PO, 22 t/m 24 deg)
Leicester lijkt dan toch richting PL te gaan, het won zelf en zag Leeds (plek 3) verliezen. Ook Southampton verloor en kan promotie wel vergeten. Ipswich kwam niet verder dan een gelijkspel, maar liep dus toch een punt uit op Leeds. Leicester staat 2 pt voor Ipswich, dat weer 2 punten voorstaat op Leeds, Southampton volgt dan op 3 punten. De laatste 2 PO=plekken lijken naar Norwich en West Brom te gaan, zij staan beide op 72 pt. Hull is de eerste achtervolger op 66 (met nog 1 duel in te halen) en dan Coventry op 63 (nog 2 duels in te halen). Het kan dus nog wel voor Hull en Coventry, maar zij mogen dan geen steken meer laten vallen.
Onderin was een paar weken terug het doek al gevallen voor Rotherham, maar voor de overige 2 plaatsen naar League One is het nog heel spannend. Sheffield Wednesday boekte een heel belangrijke zege bij Blackburn (o.a. door een megablunder van de keeper), waardoor de Owls nu boven de streep staan. Onder de streep staan Huddersfield (44), Birmingham (46) en dan net erboven Sheffield Wed (47), Plymouth (48) en Blackburn (49). Allen met nog 2 duels te gaan. Ook Stoke en QPR (beide 50) kunnen nog niet helemaal rustig slapen.

League One (1/2 prom, 3 t/m 6 PO, 21 t/m 24 deg)
Portsmouth promoveerde midweeks en Derby is heel dichtbij terugkeer in de Championship. Het staat met nog 1 duel te spreken 3 pt voor op Bolton en 6 op Peterborough (maar zij hebben nog 1 duel in te halen). Derby heeft nog 1 pt nodig voor promotie, want het doelsaldo is niet veel beter dan Bolton, maar heeft een troefkaart: ze eindigen volgende week met het op papier makkelijkste duel, thuis tegen de al gedegradeerde nummer laatst, Carlisle. Bolton en Peterborough lijken dus richting PO te gaan. Voor de overige 2 plekken komen nog 4 ploegen in aanmerking, en het is daar heel spannend. Barnsley (75) en Lincoln (74) staan er het beste voor, maar Oxford (74, doelsaldoverschil van 5 met Lincoln) en Blackpool (73) liggen op de loer.
Onderin was het doel al gevallen voor Carlisle en viel dit weekend het doek voor Port Vale en Fleetwood. Cheltenham heeft 2 zeges nodig om ook degradatie te ontlopen, maar die kans lijkt klein met Peterborouh en Stevenage op het programma. Tevens spelen de 2 ploegen die ook nog zouden kunnen degraderen (Burton en Cambridge) tegen het al gedegradeerde Port Vale en Fleetwood. En heeft Cambridge midweeks nog een inhaalduel thuis tegen middenmoter Wycombe.

League Two (1/2/3 prom, 4 t/m 7 PO, 23/24 deg)
De 3 promovendi zijn bekend: Stockport, Mansfield en Wrexham. MK Dons is op plek 4 zeker van de playoffs. Maar daarachter kan nog van alles voor de resterende 3 plekken de komende week:
Crewe 70
Barrow 68 (nog 1 inhaalduel)
Crawley 67
Doncaster 67 (nog 1 inhaalduel)
Walsall 65
Bradford 63 (nog 1 inhaalduel)
Onderin was het doek allang gevallen voor Fleetwood en lijkt dat ook voor Sutton te gaan gebeuren. Het staat met nog 1 duel te spelen 3 punten achter op Colchester, dat ook nog een inhaalduel te spelen heeft (en een saldoverschil van 7).

National League (1 prom, 2 t/m 7 PO)
Competitie afgelopen, Chesterfield werd met een straatlengte kampioen met 98 punten. De 100 werd niet gehaald door 4 nederlagen op rij in de laatste weken. Barnet en Bromley werden 2e en 3e en gaan dus direct naar de 1/2 finale (met thuisvoordeel). Altrincham, Solihull Moors, Gateshead en Halifax haalden ook de PO, waar Gateshead dus inmiddels al weer uitgehaald is. Opvallend dat niet nummer (Aldershot) dan mag spelen.
 

JMD

Well-known member
Is logisch, die hebben de play-offs niet gehaald. (Aldershot dus)
Klopt. Maar als iemand wegvalt dan wel toch. Is wel vaker gebeurd volgens mij dat bv de nummer 1 uit de Conference niet mocht promoveren en dan de nummer 2 ging...
 
Bovenaan