[2014-2015] Zuid II

Joost

Well-known member
Helaas, alle schrijfsel van dit en vorige seizoenen zijn verloren. Maar we gaan stug door!

1D.
EHC nam vanmiddag een optie op de titel. Op bezoek bij NWC werd met 0-2 gewonnen, vrij moeizaam volgens aanvoerder Rompelberg op de radio, maar de punten tellen. Voor NWC betekende dit overigens dat de ploeg gedegradeerd is. Punten haalde Bekkerveld niet, die gingen met 1-0 onderuit bij Venray en hebben er nu 6 minder dan EHC. De knop moet wel heel snel om bij Bekkerveld want de ploeg zal er nog flink voor moeten werken om de 2e plaats en dus de nacompetitie veilig te stellen.

Dan gaat de focus direct richting de degradatiezone. Daar werd de opmars van Someren gestuit door Geldrop, 2-0. Genoeg voor Geldrop om zich veilig te spelen. Het kelderduel tussen Minor en BSV Limburgia werd 3-2 en daarmee klimt Minor van een degradatieplek naast Susteren op een herkansingsplaats. BSV Limburgia zakt naar de 13e plaats. Susteren verloor van Wittenhorst al werd het op het einde nog spannend; 3-2.
Wilhelmina '08 haalde een punt tegen Heidebloem; 1-1.

Volgende week mag BSV Limburgia het opnemen tegen NWC en is er een absolute kraker tussen Minor en Susteren. Someren en Wilhelmina '08 kijken alvast angstig achterom.

Dan was er ook nog de derby tussen RVU en Meerssen. De thuisploeg won, 2-1, en doet volop mee in de 3e periode.

2G.
Chevremont deed haar sportieve plicht en won met 2-3 bij Adveo. Daarachter is een spannende strijd ontstaan richting de nacompetitie. Schaesberg pakte afgelopen woensdag de 2e periode en De Ster heeft in de 3e hele goede papieren, mede door de 6-2 zege op SCM staat die ploeg nu 3 punten los. Dat is slecht nieuws voor Sporting Heerlen en LHC die strijden om plek 2, een ervan gaat dus misschien het toetje mislopen.
Sporting Heerlen maakte in ieder geval geen fout en won vanmiddag met 2-1 van Schaesberg. LHC liet wel punten liggen maar stond 10 minuten voor tijd nog met 3-0 achter bij SVME, met 3-3 zullen ze dus niet geheel ontevreden zijn.

Willem I herstelde zich van de blamage van vorige week, mede daardoor stapte deze week de trainer op. Toch zal de 3-3 tegen Eijsden aangevoeld hebben als een nederlaag want de ploeg gaf een 3-1 voorsprong weg. De ploegen daarboven wonnen niet zodat degradatie nog een weekje uitgesteld wordt.

SVME klom met de 3-3 tegen LHC naar de veilige zone. Scharn won de kraker bij Geleen Zuid met 2-3 en lijkt zich daarmee veilig te spelen. Caesar verloor van buurman GSV '28 en blijft zakt naar de herkansingsplaatsen.

2H.
Na de averij van vorige weken won ZSV weer eens, Venlosche Boys werd met 2-0 verslagen. Lang leek dat ook genoeg te zijn om uit te lopen maar SSS '18 scoorde in de extra tijd de winnende in Heeze.

De amateurploeg van PSV gaf het feestweekend voor de club nog extra glans en haalde bij Rood Wit '62 de dubbele cijfers; 2-10.

Onderin won Sparta '18 met liefst 4-1 van Volharding. Daarmee gaat de ploeg over Stormvogels '28 heen naar plaats 12.

Derde Klassen:
3A. Langeberg sloeg in de 2e helft toe bij SVN (0-4) en door het puntverlies van Simpelveld kon daardoor de titel gevierd worden. Vaesrade won van Weltania en duwt die ploeg bijna naar de 4e klasse.
3B. Moeilijk was de opgave niet voor Geusselt Sport maar de kampioenswedstrijd werd glansrijk gewonnen, 1-7 bij OVCS dat daarmee ook degradeerde.
3C. Ook Mierlo Hout haalde uit in de kampioenswedstrijd. Tegen Helden werd het 10-1.
3D. De kampioen die hier komt zal toch wel uit een beslissingswedstrijd volgen. Het pak kwam weer dichter bij elkaar. Boekel Sport, Avanti '31, Venhorst en FC Uden hebben 35 punten, Nulandia, Volkel en Rhode 32. Festilent en Berghem Sport degradeerden.

Ik besloot SHH een keer over te slaan en naar Belgi? te gaan om Sport Nevok Gruitrode kampioen te zien worden op bezoek bij Park Houthalen.

L1 was volledig op de Gold Race gericht.
 

Joost

Well-known member
1D.
EHC kon de titel grijpen maar dat lukte nog niet. De ploeg hield aan de uitwedstrijd tegen Heidebloem een punt over want er werd niet gescoord. Had Bekkerveld verloren dan was het alsnog feest maar dat ging niet door, de Heerlense ploeg won met 2-0 van Geldrop.

Vooral de strijd onderin is spannend. Zaterdagavond hield Susteren in de extra tijd een punt over aan het duel met Minor, 2-2. Daar schieten beide weinig mee op, ze kwamen er eventjes mee op gelijke hoogte met Someren.
Die ploeg liep vandaag weer uit al was de 1-1 tegen RVU toch magertjes en minder dan verwacht.

BSV Limburgia kreeg een unieke kans om gelijk te komen met zowel Minor als Susteren maar is al weken uit vorm en verloor ook van het al gedegradeerde NWC; 1-2.

Wilhelmina '08 ging met 0-2 winnen bij Meerssen en mag zichzelf zo goed als veilig wanen.
En dan was er nog de debry Venray v Wittenhorst die 1-0 werd. Venray is in de 3e periode weer helemaal opgeleefd.

2G
De ruststand bij Chevremont v SVME bracht verwarring; 0-2 voor de gasten. Na de thee zette Chevremont dat meer dan recht; in een tijdsbestek van 5 minuten was er een voorsprong en in het slotkwartier gaf de ploeg gas tot 8-2.

Ook LHC keek tegen SCM snel tegen een achterstand aan en repareerde dat makkelijk; 1-7. Daarmee klom de ploeg naar plek 2 want Sporting Heerlen liep tegen een zeperd op bij Eijsden; 2-1. Plek twee is belangrijk want De Ster pakte de periode vanmiddag en plaats 3 geeft dus geen recht op nacompetitie.

De Ster deed dat overtuigend door met 0-4 te winnen bij GSV '28. Theoretisch kan het wel nog misgaan maar dan moet er met het doelsaldo iets geks gebeuren.

Willem I won en houdt hoop op nacompetitie. Tegenstander Geleen Zuid ziet er wekelijks minder goed uit en zal nog moeite hebben om directe degradatie te ontlopen.

Scharn deed goede zaken tegen ADVEO, 4-2, en is veilig. Caesar won ruim bij Schaesberg en heeft nu 2 punten meer dan SVME op een nacompetitieplaats.

2H.
ZSV haalde de dubbele cijfers bij Rood Wit '62. Het werd 2-10. Ook achtervolger PSV won met grote cijfers; 8-2 tegen Stormvogels '28. Met nog 2 duels te gaan heeft ZSV vier punten meer dan

SSS '18 was een dag eerder zo goed als afgehaakt voor de titel na een 1-1 gelijkspel tegen buurman Volharding.

De drie onderin verloren en dus blijven Sparta '18 en Stormvogels '28 op gelijke hoogte.

3e klasse:
3A: Langeberg blameerde zich tegen Vaesrade en verloor met 2-4. Daardoor zijn Voerendaal en Weltania gedegradeerd
3B: RKHSV degradeerde na een nederlaag bij Veritas.
3C: IVO en Helden wonnen en duwen RKVB naar de laatste plaats, zij mogen wel nog door de week in gaan halen tegen VOS om gelijk te komen met IVO.
3D: Alle speculaties omtrent een beslissingsreeks met 7 teams kunnen de prullenbak in. Venhorst won vandaag en staat alleen aan kop, volgende week treft het de nummer allerlaatst Berghem Sport.

Lager:
4B: een cadeautje van de keeper van Kakertse Boys bezorgde Sportclub '25 de 3 punten. Volgende week tegen Kerkrade West een duel om de titel. Spelen ze gelijk dan gaan ze op herhaling.
4F: Oranje Zwart wint en is kampioen.

L1 was bij RKTSV v Schimmert en maakte een leuk stukje:
http://www.l1.nl/video/l1sprt-spanning-amateurvoetbal

Ik zag PSV '35 en SHH doelpuntloos gelijkspelen. Paar wijzigingen bij SHH om wat jong grut speeltijd te gunnen en die pasten zich prima aan. SHH was in de eerste helft beter maar scoorde niet. PSV '35 moest na rust komen en deed dat. Ze konden met een zege een grote stap richting lijfsbehoud ?n de 3e periode zetten. Ondanks een aantal mooie kansen lukte dat niet. 0-0 dus maar wel een leuke middag.
 

Joost

Well-known member
De schrijver van het wedstrijdverslag op de site van SHH had een vervelende middag;

Trainer Verstappen had door blessures en schorsingen te kampen met een waslijst aan afwezigen te weten Benjamin Hompe, Maikel van Herten, Rinaldo Strijbosch, Max Winter, Sjoerd Schroots en Nicholas Mitchell. Bovendien deed aanvoerder Rik Reijners, vorige week teruggekeerd na een zeer lange blessureperiode, spelritme op in SHH2. Of het hier aan heeft gelegen of aan de erbarmelijke toestand van het veld zal wel nooit duidelijk worden, maar SHH speelde een draak van een wedstrijd en wist in negentig minuten voetbal geen enkele kans te cre?ren. Omdat de thuisclub, ondanks of wellicht juist vanwege de belangen die nog op het spel stonden, ook geen vuist kon maken eindigde het duel, dat zich voornamelijk op het middenveld leek af te spelen, in een bloedeloos 0-0 gelijkspel.

Bij dat veld mag hij overigens ook een draak van een arbiter toevoegen. De man had niet begrepen dat voetbal een contactsport is en floot werkelijk alles af. Ik sprak na afloop nog even met de spits van PSV '35 die gewisseld was, hij had zich kapotgeergerd.
 

Maasveld

Well-known member
Echt absurd inderdaad.

En Danny Latten die er voor Schaesberg ook al 36 in heeft liggen in dezelfde klasse...
Haha ja, die man levert ook een wereldprestatie, maar wordt volledig ondergesneeuwd door Blattler. (Is het trouwens met of zonder trema?) Dat soort spelers zouden toch zonder problemen in de Jupiler League mee moeten kunnen.
 

Unregistere

Well-known member
Dat soort spelers zouden toch zonder problemen in de Jupiler League mee moeten kunnen.

Is wel de tweede klasse zie ik... Daar zitten nog wel wat niveaus tussen. Het zal per speler verschillen, maar veel goals op dat niveau lijkt me zeker geen garantie dat iemand het betaalde voetbal aan kan hoor.
 

Joost

Well-known member
1D
Een misstap van Bekkerveld met 0-0 bij Someren en een heerlijke middag tegen RVU, 6-0 brengt voor EHC de titel. Geen verrassing, het was alleen wachten tot het moment dat het zou gaan gebeuren.

Spannend is het vooral onderin en ook om de nacompetitieplaatsen.
Bekkerveld is al geplaatst als nummer 2 want zij nemen de periode van EHC over. Venray heeft een periode. Wittenhorst zal als 3e eindigen maar moet nog vrezen. Als ik in de 3e periode Venray en EHC weglaat dan is Bekkerveld koploper, volgen Wittenhorst en Someren op 1 punt en RVU op 2. Mocht RVU of Someren de periode pakken dan heeft Wittenhorst pech. Of Someren moet naast het winnen van de periode ook veroordeeld worden tot het spelen van nacompetitie tegen degradatie. Dan vervalt hun recht en heeft Wittenhorst alsnog geluk. Toeval wil dat het op de slotdag ook nog eens Wittenhorst v Someren is.
Wint Bekkerveld dan is bovenstaande allemaal nutteloos.

Someren speelt dus nog tegen degradatie maar kan er niet meer rechtstreeks uit. Naast NWC mocht ook BSV Limburgia vandaag afdalen na de ontzettend slechte reeks na de winter. Vandaag was Wittenhorst met 0-5 te sterk.

Wilhelmina '08 kon zichzelf vandaag helemaal veiligspelen op bezoek bij NWC maar stond na 89 minuten tegen een 3-0 achterstand aan te kijken. Een klein mirakel later was het 3-3. Dat betekend dat Wilhelmina '08 volgende week aan een punt genoeg heeft om zich te handhaven.

Someren speelde zoals eerder genoemd 0-0 tegen Bekkerveld en zag zowel Susteren als Minor over zich heen geen. Minor won van Heidebloem met 1-2 en Susteren in de extra tijd thuis van Geldrop.
Minor is veilig maar heeft net zoveel punten als Susteren maar een beter doelsaldo. Someren heeft een punt minder.

Volgende week ontvangt Minor NWC en mag Susteren naar Venray.

2G.
Zonder Blattler blameerde Chevremont zich tegen Geleen Zuid; 1-2. Daardoor en door de nederlaag tegen ADVEO degradeerde SCM.

LHC speelde tegen Caesar slechts gelijk waardoor Sporting Heerlen de zo belangrijke 2e plaats pakte.

Geleen Zuid kreeg dus weer aansluiting maar staat wel op een herkansingsplaats net als SVME dat met 2-1 won van De Ster en een punt meer heeft. Caesar staat op doelsaldo nog boven de streep.

2H
ZSV bereikte op eigen kracht de titel met een 1-2 zege bij Marvilde. SSS '18, PSV en Volharding mogen de nacompetitie in. Alleen moeten SSS '18 en ZSV nog bepalen wie de 1e en wie de 3e periodetitel krijgt.

Onderin was er slecht nieuws voor Sparta '18. Door de 1-5 zege van Stormvogels '28 bij Venlosche Boys werden zij naar de directe degradatieplaats verwezen. Voor SVC 2000 is er na de 1-3 winst bij Volharding nog hoop. Dan moet er volgende week gewonnen worden en moet Stormvogels '28 verliezen, dan volgt een beslissingsduel.

3e klassen en lager.
Veel kampioen en veel verdriet bij degradanten, een overzicht komt later per pdf op IDW, dat zal ik hier ook plaatsen.

Er was wel nog een apart verhaal bij Bunde v Heer in 4A. De thuisploeg scoorde vlak voor tijd 'per ongeluk' de 2-2 waarna volgens diverse bronnen Bunde vanaf de aftrap deed alsof de pupil van de week langskwam. Zo werd het 2-3 en was Heer kampioen.

Beslissingsduels die gaan volgen;
Tegen degradatie uit 4A:
FC Gulpen v SC Jekerdal

Om de titel in 4B:
Kerkrade-West v Sportclub '25

Tegen degradatie uit 4C:
HBC '09 v RIOS '31

Zoals ieder jaar waag ik een gokje op welke sportparken het gaat plaatsvinden. Simpelveld en Susteren voor de laatste twee lijkt me zelfs de enige optie. Misschien komt RKHBS nog in plaats van Simpelveld.
Voor Gulpen en Jekerdal zie ik niet zo snel opties, misschien komen ze in Rothem uit bij RVU of bij Keer.

L1 bleef thuis, mafketels.

Ik toog achterom naar SHH v Leonidas Wolder. Een potje om de eer en dan kon ik mooi overdekt staan en de andere duels ook volgen mobiel. Uiteraard werd de andere keuze, Roosteren v Centrum Boys 5 tegen 4.
Enfin, SHH had er duidelijk meer zin in dan vorige week en speelde fris aanvallend voetbal. Ondanks diverse mogelijkheden lukte het niet te scoren. Extra zuur dus dat vlak voor rust er vanuit het niets 3 man van Leonidas vrij voor de keeper stonden, 0-1. Na de pauze had SHH moeite zichzelf te herpakken maar deed dat op ongeveer de helft wel. De druk op de zeer verdedigend spelende tegenstander nam toe en 7 minuten voor het einde viel de gelijkmaker. SHH zette door maar de winnende viel aan de andere kant anderhalve minuut voor het einde. Geklungel op het middenveld leverde balverlies op en de spits mocht alleen op doel af. Hij legde af naar iemand die buitenspel stond (ik stond op 1 lijn) en scoorde. Tot ieders verbazing werd er niet gevlagd. Dat was vooral opmerkelijk omdat de grensrechter aan de overzijde bij iedere bal naar voren zijn vlag de lucht in stak. Hij was kennelijk vergeten dat het niet meer om de punten ging. Hij stak zelfs zijn vlag de lucht in toen een speler vanachter een tegenstander vanaf eigen helft achter een lange bal aan ging... Daar trapte de verder dramatische scheidsrechter niet in, in zijn andere 14 keren wel.
 

Joost

Well-known member
De krant omschrijft het geval bij Heer als volgt;

In Bunde laat de leidsman echter nog aftrappen. En de spelers van Bunde zijn totaal niet bij de les, vergeten dat er nog verdedigd moet worden. Van die vrijheid profiteert Ren? Thoma onmiddellijk. Met zijn rake schuiver schiet hij zijn ploeg zowaar alsnog naar de derde klasse: 2-3. Heer kampioen.
 

Maasveld

Well-known member
Net als vorig jaar ;)
Inderdaad, maar nu wel voor promotie. Prachtig resultaat voor deze jonge ploeg. Het 4de elftal heeft ook een aandeel gehad in de 3de plaats. Davy Dorssers, oud-keeper en normaliter linksbuiten in het 4de, moest vorige week als reservekeeper mee. Hij viel echter als veldspeler in en maakte vlak voor tijd de winnende 1-2. Gisteren maakte Geert Hagens na 5 jaar zijn rentree. Als rechtsback leek het of hij nooit was weggeweest.
 

Joost

Well-known member
Dat is wel een erg mooi verhaal van die keeper :D

Jullie spelen tegen Avanti '31. Ben benieuwd of jullie het redden.

Ik scoorde 1 uit 3 met de locaties. Simpelveld was juist.

Margraten wordt het voor Gulpen en Jekerdal, ik had gedacht dat het te dicht bij Gulpen zou zijn. HBC 09 en RIOS spelen in Slek, daar is haast geen parkeerplaats.
 

Joost

Well-known member
De laatste goal bij Bunde v Heer was zo opvallend dat de KNVB heeft besloten een onderzoek in te stellen. Tot nader order is dat stukje nacompetitie uitgesteld.
 

Satyr

Administrator
Forumleiding
De laatste goal bij Bunde v Heer was zo opvallend dat de KNVB heeft besloten een onderzoek in te stellen. Tot nader order is dat stukje nacompetitie uitgesteld.

Iemand op MU, aanwezig bij de wedstrijd en wonend in Bunde, weet te melden dat ze bij Bunde 200 euro per persoon hebben gehad.
 

Joost

Well-known member
1D.
Bij Someren verscheen deze week een erg zuur artikel over de resultaten van Limburgse clubs die erg nadelig voor ze waren. Beide duels overigens tegen een Brabantse ploeg. Ook vandaag had Someren last van de Limburgers; Wittenhorst moest winnen voor de periode en deed dat ook, 1-0 tegen Someren dat daardoor definitief zichzelf in de nacompetitie terugvond.

Wilhelmina '08 had aan een punt voldoende maar kampioen EHC wenste totaal niet mee te werken aan dat feestje, de Hoensbroekenaren wonnen met 0-4 waardoor Wilhelmina '08 was overgeleverd aan de resultaten van de concurrentie.

Die waren teleurstellend; Minor versloeg met reeds lang gedegradeerde NWC met 5-1 en Susteren won met 0-2 op bezoek in Venray. Daardoor moet Wilhelmina '08 de nacompetitie in.

Nog drie potjes voor de eer;
RVU en Heidebloem speelden 2-2.
Geldrop maakte gehakt van BSV Limburgia: 11-1.
Bekkerveld had een slechte generale voor de nacompetitie, Meerssen dat totaal uit vorm is won er met 0-1.

2G.
Sporting Heerlen had een pittige pot tegen Chevremont waarin nacompetitie moest worden veiliggesteld, het werd 2-2 waardoor LHC nog kans had. Na 49 minuten leek dat nergens heen te gaan want De Ster stond met 2-0 voor. LHC knokte zich echter terug tot 2-2. Met de wetenschap winst voldoende was zocht LHC naar de winnende, die viel aan de andere kant; 3-2. Sporting Heerlen naar de nacompetitie.

Caesar liet al snel op de middag zien dat zij niet van plan waren naar de herkansing te gaan. SCM werd met 3-0 verslagen. Daardoor maakten de uitslagen van SVME en Geleen Zuid niets meer uit. SVME verloor nadat het in de laatste 20 minuten als een kaartenhuis ineen donderde et 5-2 van ADVEO. Geleen Zuid tankte tegen het sterke Schaesberg misschien wat vertrouwen ondanks de 2-3 nederlaag.

Nog 1 opvallend resultaat; Willem I v Scharn. Rust 0-0, eindstand 0-8. Daarbij nog aangetekend dat het tussen de 50e en 60e minuut van 0-0, 0-3 werd en dat de overige 5 treffers in de laatste tien minuten vielen.

2H.
Alleen onderin was hier nog spanning en omdat Stormvogels '28 verloor van Marvilde (3-4) kreeg Sparta '18 de kans een beslissingsduel af te dwingen. Dat mislukte want het werd 2-2. Ook SVC 2000 kreeg die kans maar SSS '18 wilde niet meewerken en won met 0-1.

Dan was er ook nog de slotronde in 6A. Nyswiller moest daar winnen van Geulsche Boys en daarvan niet winnen is knapper. Het werd 3-1 en Nyswiller plaatst zich voor de nacompetitie.

Ik vierde moederdag.
 
Bovenaan