Festivals en concerten

Status
Niet open voor verdere reacties.

Janssen

Well-known member
Geen enkele overlapping in de timetable waardoor ik relaxt heen en weer kan huppelen zonder iets te missen.

Vrijdag:

Metz
Fidlar
Strand of Oaks
Earl Sweatshirt
Circa Waves
Chet Faker
The Tallest Man on Earth
The Jesus and Mary Chain (Psychocandy live)
The Libertines
Pissed Jeans
Cashmere Cat

Zaterdag:
John Coffey
Temples
Death Cab For Cutie
Balthazar
Ride
The Vaccines
A$AP Rocky
Noel Gallagher

Zondag:
Johnny Greenwood
Wolf Alice
Mew
First Aid Kit
Kate Tempest
Future Islands
Royal Blood
Sohn
Evian Christ

:rumcolaa:
 

Janssen

Well-known member
Godver, helemaal gesloopt. Ik word te oud voor dit soort geintjes.

Maar wel nog Lowlands kaarten gescoord, daarna stop ik:rumcolaa:
 

Nik

Member
Heb je Alt-J en/of Balthazar nog gezien Janssen? Ik ga vrijdag naar Werchter maar ben benieuwd of ze een beetje de moeite waard zijn.
 

Janssen

Well-known member
Heb je Alt-J en/of Balthazar nog gezien Janssen? Ik ga vrijdag naar Werchter maar ben benieuwd of ze een beetje de moeite waard zijn.

Beiden overgeslagen. Had ze al een keer gezien en het is niet mijn ding. Main ging wel los bij Balthazar want driekwart van het publiek was Belgisch,dus een feestje is dat op Werchter sowieso ook wel.
 

Nik

Member
Oke thanks. Ben je wel is op Werchter geweest? Ik ga vooral voor Mumford & Sons, die spelen om 21.30uur op de Mainstage. Daarvoor staat Alt-J in 'The Barn' tot 21.30uur. Enig idee of ik daar dan een beetje op tijd weg moet, of ligt het allemaal, zoals Pinkpop, tegen elkaar aan?
 

Janssen

Well-known member
Oke thanks. Ben je wel is op Werchter geweest? Ik ga vooral voor Mumford & Sons, die spelen om 21.30uur op de Mainstage. Daarvoor staat Alt-J in 'The Barn' tot 21.30uur. Enig idee of ik daar dan een beetje op tijd weg moet, of ligt het allemaal, zoals Pinkpop, tegen elkaar aan?

Ik ga dit jaar voor het eerst in 7 jaar niet, helaas.

De afstanden zijn niet groot maar als het druk is kan je nog wel eens opstoppingen hebben tussen Barn en Main. Moet je wel een kwartiertje voor uittrekken, zeker als je een redelijk plekje wil hebben.
 

Joost

Well-known member
Ik ga dit jaar voor het eerst in 7 jaar niet, helaas.

De afstanden zijn niet groot maar als het druk is kan je nog wel eens opstoppingen hebben tussen Barn en Main. Moet je wel een kwartiertje voor uittrekken, zeker als je een redelijk plekje wil hebben.

Ik ben de afgelopen 7 jaar niet geweest maar de 5 daarvoor wel. Mijn ervaring was dat het qua opstopping veel meer chaos is dan bij Pinkpop omdat er feitenlijk maar 1, kleine doorgang is.
 

Kevah

New member
Afgelopen zondag naar het concert geweest van Taylor Swift in het Ziggo Dome. Wat een performance zet die meid neer, geweldig gezongen, geweldige show!
 

Janssen

Well-known member
Kort verslagje van mijn eerste keer Best Kept Secret dan maar, waarbij ik graag eerst benadrukt hoe geweldig dit festival tot in de puntjes georganiseerd is. De campings en het festivalterrein zijn extreem schoon (mede dankzij het statiegeld op de drinkbekers), er ligt werkelijk geen vuiltje op de grond. De podia liggen allemaal op een steenworp van elkaar, het geluid is overal perfect afgestemd, het eten is gewoon goed en het belangrijkste; het is er niet zo heel druk. Je kunt bij elk optreden gewoon een minuut of 10 van tevoren nog helemaal naar voren lopen, geen geduw en getrek, gewoon lekker muziek luisteren. Ook nergens rijen, niet bij de ingangen,toiletten (geen dixies!) en ook niet bij het eten en drinken. Ik vond het echt een verademing en om eerlijk te zijn degradeert dit alle andere meerdaagse festivals waar ik tot nu toe geweest ben tot een ordinaire beestenbende.

Dat allemaal terzijde want uiteindelijk draait het natuurlijk om de muziek. We waren vastberaden de dag af te trappen met Metz maar omdat ik het ochtendbier nog moest verwerken was me dat te zeer een eentonige brij van geluid. Gelukkig bracht Strand of Oaks wat rust. Een op het oog woeste rocker maar met het raffinement van een pure singer-songwriter. Naast zijn "hitjes" Heal en Goshen was het toch vooral de tribute aan Jason Molina (JM) die me voor het eerst enigszins kippenvel bezorgde dit weekend. Vervolgens heerlijk achterover gelegen bij achtereenvolgens Daniel Romano, Daniel Norgren, Circa Waves (viel tegen, niet waard om voor op te staan in elk geval) toen zich met The Tallest Man on Earth weer een volgend hoogtepunt aandiende. Daarna was het haasten naar The Jesus & Mary Chain die Psychocandy integraal speelden. Kon me niet zo heel erg bekoren, vond het een tamelijk vlakke set, publiek ging ook niet echt mee dus ben halverwege tegen een hek gaan staan slapen. Tot slot was het de vraag of Pete Doherty zou komen opdagen met zijn Libertines en dat deed-ie. Hij oogde zelfs opvallend nuchter en dat zorgde voor een muzikaal heel behoorlijke show. Sfeer zat er goed in, dat kun je aan de massaal opgekomen Engelse bezoekers wel overlaten natuurlijk.

Ik zal jullie de nachtelijke escapades besparen, laat ik het erop houden dat het nachtprogramma op BKS zeer uitnodigend is. Vervolgens was het alweer snel zaterdag en beginnen we de dag met ochtendgymnastiek bij John Coffee. Degelijke show en voor het tijdstip een behoorlijk sfeertje in de zaal. Daarna per toeval bij de Spaanse dames van Hinds belandt. Heerlijke Lo-Fi/Garagerock en de eerste echte verrassing van het weekend. Ik begon tegen het einde van de set bijna een fetisj voor vrouwen met Telecasters te ontwikkelen. Vervolgens grotendeels Of Monsters & Men overgeslagen om voor de zekerheid toch een plekje te reserveren vooraan bij Death Cab For Cutie. 3voor12 plaatste dit optreden op nummer 2 maar voor mij waren ze de absolute winnaar van het weekend. Heerlijk energiek optreden en nagenoeg alle hits retestrak aaneen gebreid. Benjamin Gibbard was prima bij stem en het gemis van Chris Walla hoor je live in elk geval niet terug. Enige minpunt; het duurde allemaal maar een uurtje. Na dit spektakel van een afstandje toegekeken hoe Balthazar op de main een Belgisch feestje bouwde, deed me echter allemaal niet zoveel. Ride deed dat wel. Hoewel de band iets van zijn jeugdige glans verloren heeft doen platen als Seagull en Vapour Trail het live toch wel heel erg goed. Dat kun je niet zeggen van The Vaccinesdie er doorgaans niets van bakken. Met debuutalbum onder de arm hadden ze voorheen in elk geval nog munitie voor een feestje, dat hebben met de recente draken van platen niet meer en dus blijft er niks over. Ze begonnen nog leuk met o.a. Wetsuit maar voor de rest om je te schamen zo slecht. Ik had gehoopt dat A$AP Rocky dat enigszins goed ging maken en die deed dat gelukkig ook. F**kin' Problems blijkt dan live toch een kneiter. Die lul mag de volgende keer trouwens wel op tijd komen (+- 20 minuten te laat). Noel Gallagher is dan tot slot iemand waar ik helemaal niks van verwacht maar waar je vervolgens wel schaamteloos hard Don't Look Back in Anger staat mee te bl?ren. De wei ging bij elke Oasis cover los en zo vloog er uiteindelijk toch nog wat bier door de lucht.

En dan moetje op zondag nog een keer aan de bak. Helaas te lang doorgeslapen om Jonny Greenwood te kunnen zien en ook Wolf Alice gemist maar gelukkig was ik mooi op tijd voor Mew. Dat bleek voor mij dan toch de show van het weekend. Wat een sfeervolle set en wat heeft die man een gouden stem. Voor mensen die geen idee hebben waar dit over gaat, luister even naar Snow Brigade, The Zookeeper's Boy, Am I Wry? No, Comforting Sounds, Water Slides en dan weet je het. Na Mew was het een uurtje kwijlen vooraan bij First Aid Kit. Was niet echt gepland maar als Johanna S?derberg opduikt in een doorschijnen kanten jurkje met cowboylaarzen heb je weinig keuze. Future Island is zo?n band waar ik niks van snap want Gerrit Welmers combineert de dansmoves van Phil Collins met het vocale bereik van Zanger Rinus. Dat zoiets een podium krijgt is al bijzonder, dat-ie 10.000 mensen op de wei meekrijgt is nog frappanter. Zijn aftocht was dan wel weer redelijk legendarisch, zoek die maar op op Youtube. Vervolgens via Typhoon (mwah) en Sohn (ook mwah) bij Dan Beacon ge?indigd wat met recht een van de meest bizarre ervaringen ooit was. Kruising tussen een jaren '90 rave en een comedy club, waar dan 45 minuten lang gemosht wordt. Na deze korte lichamelijke inspanning nog even een middelvinger opgestoken naar Alt-J en toen het licht uitgedaan op de afterparty.

Al met al een zeer fijn festival en een aanrader voor iedereen die de extreem massale festivals niet meer trekt of gewoon een keer echt iets van de muziek mee wil krijgen. Als het ff kan ben ik er volgend jaar weer bij.
 
Laatst bewerkt:

Max

Administrator
Forumleiding
Festivals en concerten

Net even Jamel zijn vader zien optreden op een festivalletje in Purmerend. Helaas trad hij maar een uurtje op. Vond ik toch een beter alternatief dan zaterdagavond bij mijn ouders op de bank zitten. Zo een coverbandje Gunz N Rozes. Ik ben benieuwd of dat wat is.

EDIT: Gunz N Rozes was op zich best aardig, maar ik begon redelijk in te kakken en ik wilde de drukte richting uitgang voorblijven. Nu weer richting Hoorn. Morgenochtend een halve marathon op het programma, dus dan moet ik ook weer fit zijn.

Donderdag naar The Who, daar begin ik ook wel zin in te krijgen.
 
Laatst bewerkt:

Janssen

Well-known member
Other Lives weer gruwelijk goed in Maastricht. Geweldig hoe de nieuwe nummers toch naadloos in de set passen ondanks het experimentele.
 

Joost

Well-known member
Het Solar festival dat eind deze maand in Roermond zou worden gehouden gaat misschien niet door. De omwonenden hebben een kort geding aangespannen tegen de verleende vergunning.

Het zou me eerlijk gezegd niet eens verbazen als de omwonenden gelijk gaan krijgen. De krant staat al jaren vol van de problemen met de vergunning van Solar, de gemeente en de omwonenden. Kort gezegd geeft de gemeente een vergunning af, overtreedt Solar die op diverse punten en weigert de gemeente daar al jaren iets aan te doen.

Zo heeft de gemeente aan de bewoners eind vorig jaar toegezegd dat er geen uitbreiding mag komen maar bleek dat ze een jaar eerder al in het collega hadden besloten dat het wel mocht.
 

Janssen

Well-known member
Je bent ook wel een enorme droeftoeter als je je zo gaat verzetten tegen een tweedaags evenement, nota bene de enige keer per jaar dat er iets te doen is in dat gat.
 
Status
Niet open voor verdere reacties.
Bovenaan