noordooster

Well-known member
SVZW - De Treffers 2-1
HHC - Excelsior'31 4-2

HHC - Excelsior '31 was wel een leuke wedstrijd om te zien, hoewel er in de passing ook wel veel mis ging.
De winst was wel verdiend, maar Excelsior was grote delen van de wedstrijd niet de mindere.
Vooral de 2 - 0 van Rob van der Leij vond ik een mooi doelpunt.

De winst van SVZW is wel wat verrassend. Zoveel wint de club dit seizoen niet.

Joost

Alle uitslagen in Zuid II

Schaesberg (2G) v Helmondia (2H) 4-1
Chevremont (1D) v JVC Cuijk (TK) 1-0
Avanti '31 v Simpelveld (2G) 1-0
UDI '19 (HK) v Minor (1D) 4-0
Venlosche Boys (2G) v Centrum Boys (4D) 1-1 (4-3)
Spaubeek (3B) v Blauw Geel '38 (HK) 2-2 (5-4)
SJVV (3C) v EVV (TK) 0-1

Zondag;
OSS 1920 (HK) v Groene Ster (HK)

Het venijn zat in veel duels in de staart. Ondanks vele kansen scoorde EVV pas vlak voor tijd de 0-1 in Deurne. Venlosche Boys kwam pas in de laatste minuut naast Centrum Boys. Blauw Geel leek 8 minuten voor tijd de winnende te maken maar Spaubeek kwam alsnog gelijk.

Bij Schaesberg was natuurlijk Danny Latten de grote man. Vorig jaar 38 goals in 26 duels, dit jaar staat de teller op 25 in 16 en tegen Helmondia was een hattrick binnen 50 minuten voldoende.

Kwartfinale
Schaesberg (2G) v OSS 1920 of Groene Ster (HK)
UDI '19 (HK) v EVV (TK)
Avanti '31 (3C) v Spaubeek (3B)
Chevremont (1D) v Venlosche Boys (2G)

de waan

Schaesberg, UDI'19, Chevremont en Avanti hebben (in die volgorde) de beste papieren om de eventuele lucky loser-plek over te nemen van EVV.

Forza AZ

Dan moet EVV zich wel handhaven in de Topklasse, want dat is nog lang niet zeker. En eventueel kunnen OSS'20 en/of UDI'19 ook nog promoveren naar de Topklasse waardoor (nog) een extra plek vrijkomt.

Fregge

In de laatste minuut kreeg Spaubeek een penalty mee, en de keeper van Blauw Geel een directe rode kaart.

de waan

Halve finale is zeker plaatsing. Als daar ook clubs bij zitten die zich via de competitie plaatsen (dat zijn alle clubs die volgend seizoen topklasse/derde divisie spelen) gaan de plaatsen naar de verliezend kwartfinalisten op basis van de resultaten in de knock-out rondes.

Abubakari

Okay, Bergum uitschakelen en dan thuis loten en de stunt ter grote van Harkemase Boys nog eens dunnetjes overdoen. Of anders PKC'83 loten, die hebben ze vorig seizoen ook uitgeschakeld. VV Groningen- Ajax op minder dan 5 minuten fietsen van mijn huis, zou wel grappig zijn.

Abubakari

Zou mijn pret niet drukken. Iets verder fietsen, maar verder geen probleem. Ik denk alleen niet dat VVG dat zou doen.

Voor VVG zal het wel lastig worden, maar Eerste klasse toppers ON en PKC'83 zouden het maar zo tot de halve finale kunnen schoppen. Kwartfinale moet zeker lukken.

1430 A.hsv Zuidvogels (za 1)-Swift (za H) 2-3
1700 E.de Merino's (za 1)-Purmersteijn (zo 1) 1-1 pen ?-?
1700 G.Fortuna Wormerveer (zo 1)-WV-HEDW (za 1) 1-3

Unregistere

En "gewoon" gewonnen zag ik. Jullie moeten volgens mij op zondag gaan spelen, die tegenstanders liggen jullie veel beter.

Nou, je zou het bijna denken... ;)

Ik had niet verwacht dat we zo 'eenvoudig' zouden winnen, want er viel weinig op af te dingen. Dongen was de eerste tien minuten beter, daarna nam ASWH het helemaal over en had het in plaats van 0-2 eigenlijk al minimaal 0-3 moeten staan in de rust of misschien wel meer. Na rust viel de derde goal wel, maar toen scoorde Dongen snel tegen. Dan blijft het toch nog spannend, want bij een aansluitingstreffer weet je maar nooit wat er nog kan gebeuren. Dongen drong ook wel aan, maar werd zelden echt gevaarlijk. Wij lieten na het in de omschakeling te beslissen, maar goed, 1-3. Prima.

En dat tegen een ploeg die dit seizoen nog geen offici?le wedstrijd heeft verloren, echt afgetekend bovenaan staat in hun hoofdklasse en die in de voorbereiding nog met 5-2 van ons won. Dongen-trainer Ron Timmers (ex-ASWH) had natuurlijk graag van zijn oude club gewonnen. Hij zal wellicht echter harder balen van de rode kaart die zijn aanvoerder R?mon Koenen in de slotfase kreeg, want dat levert hem een schorsing op. Vervelend, in de titelrace.

ASWH mag nu in de kwartfinale op bezoek bij de winnaar van RCS - Kloetinge. Die pot wordt dinsdag gespeeld, ben benieuwd. ASWH 2 speelt dinsdag ook nog, zij gaan op bezoek bij zondaghoofdklasser Halsteren. Een nieuwe stunt lijkt me niet eenvoudig, maar wie weet...

Achilles Veen is ook door naar de kwartfinale. Zij rekenden na strafschoppen af met het dappere Marvilde.

In West II heeft Quick zich voor de finale geplaatst. Na negentig minuten stond er 3-3 op het scorebord tegen RVVH, maar daarna nam Quick de strafschoppen beter dan de Ridderkerkers.

Laatst bewerkt:

Fregge

Heb hierover nagevraagd. Schijnbaar een slaande beweging van de keeper. Daarnaast was Blauw Geel gewoon slecht. Dit staat op de site van Blauw Geel in het verslagje:

Het is al in blessuretijd als de leidsman, met een bijzonder actie op weet te treden. Jeffrey Vendrig heeft de bal klemvast en stevig in zijn handen na een corner en wil snel uitlopen naar de zestienmeterlijn. Hij wordt daarbij opgevangen door een Spaubeek speler en beide gaan door de botsing tegen de grond. Een fluitsignaal volgt en normaliter volgt een vrije trap voor de ploeg van de doelman. Nee zegt de leidsman nu,?.rood voor de doelman en een penalty voor Spaubeek